Öncü yaklaşımlar, yenilikli çözümler 0850 888 6297 uludagbilisim@uludagbilisim.com

Özel Sağlık Hizmeti Üreten Kuruluşların USS E-NABIZ'a Veri Gönderiminde Yapması Gereken İşlemler

Özel Sağlık kuruluşunun Sağlık Bakanlığında ÇKYS kaydının olması gerekmektedir .

İl Sağlık Müdürlüğümüz Web sitesinde Formlar-Gerekli Formlar- MBYS Kullanma Sözleşmesi Formunu Doldurup İlçe Sağlık Müdürüne Onaylatılmalı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından Müdürlüğümüze Ulaştırılmalı.

Özel yazılım Firmalarından Temin edilebilir.

Sağlık Bakanlığımız Bilgi Sistemlerinin Programı Olan MBYS kullanmak isteniyorsa (Muayenehaneler Kullanabilir )

Sağlık Müdürlüğümüz Web sitesinde Formlar-Gerekli Formlar- Özel Sağlık Kuruluşları Sistem Kullanma Şifre Talep Formu doldurularak İlçe Sağlık Müdürüne Onaylatılmalı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından Müdürlüğümüze Ulaştırılmalı.

Sağlık Kuruluşları ( Poliklinikler, Tıp merkezleri, Diyaliz Merkezleri vb. ) Veri Gönderimi Yapması İçin Programının Olması Gerekmektedir.

Hekimin SGK da kaydı yoksa https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp adresinden Kullanıcı Tanımla İşlemine tıklayarak önce kaydını yaptırmalı daha sonrada e-reçete şifresi için parolamı unuttum linkine tıklanarak gerekli yerler doldurulur ve şifre gönderilmesi istenen mail adresinden görülebilir.

SGK Medula e-Reçete Şifresi için yeni Kayıt Yapılamıyorsa

( medulayeniversiyon@sgk.gov.tr ) adresine Ünvanınızı TC Numaranızı yazıp medulaya kaydımın yapılması diye mail gönderilmesi gerekmektedir. Sağlık Net Şifresi olması gerekmektedir.

Elektronik İmza Veren Özel Kuruluşlardan Temin edinilebilir.

Hekimin SGK Medula e-Reçete Şifresinin Olması gerekmektedir.

Özel Hekimler İlçe Sağlık Müdürlüklerinden ÇKYS Kayıtlarını Öğrenebilirler.

İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan ilgili birimdeki görevli personel yönetim Web şifresi ile yönetim Web ekranında bulunan, Kullanıcı tanımlama ekranından, kurum kodu ile arama bölümünden ÇKYS kaydını olup olmadığını kontrol edebilirler.