Öncü yaklaşımlar, yenilikli çözümler 0850 888 6297 uludagbilisim@uludagbilisim.com

Firmamız tarafından ücretsiz olarak sunulan NBYS Ortak Modül (KIOSK) yazılımı için, son zamanlarda çeşitli söylentiler çıkması üzerine Aile Hekimlerimize duyurumuzdur;

01.01.2010 tarihinden itibaren NBYS Ortak Modül yazılımı, ücretsiz olarak NBYS Aile Hekimliği yazılımı kullanan hekimlerimize sunulmuş olup ücretsiz olarak devam etmektedir.

NBYS Ortak Modül yazılımının desteği çağrı merkezimiz tarafından ücretsiz olarak devam etmektedir.

İlk defa NBYS Ortak Modül yazılımı kurulumu yapılacak ASM’ler için; donanım, alt yapı hazırlanması, yazılım kurulumu, aktivasyon, hekim tanımlama, hasta senkronizasyonu, kapı üstü monitör ayarları ve ASM içi eğitim gerekliliği vardır. Bu gereklilikler içerisinde, donanım ve altyapı ile ilgili olan kısımda uzaktan erişim ile hizmet verilemeyeceğinden dolayı bayi tarafından servis ücreti alınarak yerinde hizmet verilmesi uygundur.

Bayilerimizin siz değerli hekimlerimizden talep edebileceği servis ücreti ASM deki hekimlerden; 1 Hekim için MAX ücret 50 TL’yi aşmayacak şekilde ücretlendirme yapabilir.

Eylül 2017 tarihinden itibaren, yeni sınıflandırma kriterleri içerisinde A, B, C, D sınıfı ASM’ler için; hasta müracaatlarının elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmesi zorunluluğu gelmiştir.

Çağrı merkezi çalışanlarımızın telefonda bekleme sürelerini azaltmak ve yanlış donanımlardan veya test edilmemiş ağ yapısından kaynaklı sorunlardan dolayı NBYS ASM Ortak Kabul Modülü yazılımının benzer nedenlerden dolayı kurulamaması, kurulu olan yazılımın KİOSK cihazının donanım sorunlarından dolayı yavaş veya hatalı çalışmasını önlemek amaçlı yapılmıştır.

Çağrı merkezi çalışanlarımızın ASM Ortak modül kurulum süreçlerinde yaşadığı aksaklıklar:

  • Hasta yönlendirme bilgisayarı ya da KİOSK cihazı donanımlarının konfigürasyonun ASM hekimlerinin işlemleri için yetersiz olduğu durumlarda kurulum ve sonrası yaşanan sıkıntıların NBYS Uludağ Bilişim firmasına lanse edildiği,
  • ASM’lerdeki modemin firewall ayarlarının yapılmadığı ve modem arayüz şifrelerinin temini işlemlerinin uzun sürdüğü durumlarda, firewall yetkilerinin verilememesi nedeniyle işlemlerin yapılamaması veya takip gerektirdiği durumlarda çok zaman kaybına neden olduğu,
  • ASM içi network yapılandırılmasının kablolu ve kablosuz olarak kullanıldığı, yapılandırma ayarlarının bilgisayar firmaları tarafından test edilmediği durumlarda ağ trafiğinin ağır olması NBYS ASM Ortak Kabul Modülü yazılımdan kaynaklanan sorunmuş gibi lanse edilmesi,
  • Antivirüs yazılımlarının firewall ayarlarının farklı olması ve uzak erişim programlarına çoğu zaman erişim verilememesi gibi durumların zaman kaybına neden olduğu,
  • Hekim bilgisayarlarının işletim sistemi ile donanımlarının da incelenmesi ve gerekli ayarlamaların yapılması aşamasında aksaklıkların yaşandığı durumlarda uzaktan müdahale edilememesi,
  • ASM'de NBYS Aile Hekimliği haricinde başka program kullan hekimler NBYS ASM Ortak Kabul Modülüne dahil edilemeyecektir.
  • (Kapı üstü monitörünün donanımsal sorunları,” VGA, DVI veya HDMI kablo veya dönüştürücü sorunu”, “Monitörlerin renk ayarlarının fabrika ayarlarına döndürülmesinin monitör üzerinde fabrika ayarlarına çekilmesi işlemi”, Monitörlere görüntü sağlamak için takılan ara aparatlardan kaynaklı sorunlarının tespiti, Ana bilgisayar ve Client bilgisayar isim benzerliği sorunları gibi..)

 

EN DÜŞÜK SİSTEM GEREKSİNİMİ

Hekim Bilgisayarı, Yardımcı Sağlık Personeli (ASE) ve Kiosk için tavsiye edilen en düşük seviyeli sistem gereksinimi.

CPU: Intel Cherry Trail Z8350 Quad Core (4), 1.92GHz
GPU: Intel HD Graphics Gen8
RAM: 4GB DDR3
ROM: 64GB Solid State Disk (SSD) HDD
Screen: 10.8 inch
Resoulution: 1024*768 piksel ekran çözünürlüğü desteğinin olduğundan emin olunuz.
Camera: N/A
WiFi: WiFi 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth: N/A
Speaker: Dual Speakers
Ethernet: 10/100/1000
HDMI Port: Standard HDMI female, support up to 1080p
Ports:
1 x USB 3.0
3 x USB 2.0
1 x VGA port
1 x HDMI port
1 x rs-232 port
1 x RJ45 LAN Port
1 x 3.5mm Earphone port
1 x DC Port

Laptop almayı düşünüyorsanız Sayısal Tuş Takımı (Numpad) olmasına dikkat ediniz. (Yogun sayısal değerler girdiğinizi hatırlayınız)

Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8/8.1, Microsoft Windows 10, Microsoft Windows Server 2008 SP1/SP2/R2, Microsoft Windows Server 2012 R2 ve Microsoft Windows sürümlerinin NET Framework 4.5 ve sonraki sürümleri olan işletim sistemlerinin 32 bit ve 64 bit sürümleri ile çalışmaktadır.

Microsoft .NET Framework 4.5 ve üzeri yüklü olmalıdır.

*Not : Kiosk ve Hasta bekleme monitörü kullanmayı düşünen kullanıcıların ikinci monitör çıkışı problemi yaşamamaları için, "Windows Starter" versiyonunu almamaları önerilir. (Sadece Hekim bilgisayarları için geçerlidir.)

**Not: Yukarıdaki gereksinimler programın çalışabilmesi için minimum değerlerdir. Performanslı kullanım için daha yüksek değerlerin seçilmesi uygun olacaktır.

***Not: Kiosk olarak kullanılacak bilgisayarlar Multi-touch: Yes, 5 points touch, Multi-language: Supporther veya Sayısal Tuş Takımı (Numpad) olmasına dikkat ediniz.