Öncü yaklaşımlar, yenilikli çözümler 0850 888 6297 uludagbilisim@uludagbilisim.com

Covid-19 Aşı Uygulaması Hk

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru aşağıdaki gibidir;

COVID-19 aşı uygulaması kayıtları AŞILA mobil uygulaması üzerinden yapılacaktır. Bu kapsamda;

1. Aşı uygulanmadan önce mutlak suretle AŞILA mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, aşı karekodu okutularak aşı kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacaktır. Unutmayalım ÖNCE KAYIT SONRA AŞI.

2. AŞILA uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına https://asila.saglik.gov.tr adresinden erişilebilecektir.

3. AŞILA mobil uygulaması https://mobilmarket.saglik.gov.tr adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecektir. Uygulama yüklenirken aynı adresteki uygulama yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilmelidir. Uygulamayı indirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılmalıdır.

4. Aile hekimleri enabız şifreleri(USS veri gönderim veya KDS şifresi olarak da bilinmektedir), hastane hekimleri HSYS şifresi, Sağlık Personelleri ise hekimler tarafından AŞILA uygulamasına kaydedilen cep telefonuna her giriş esnasında gelecek SMS şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir.

5. Sorunlar ve destek talepleri öncelikle hastanelerde bilgi işlem birimleri, aile hekimlikleri ve TSM’lerde HSYS il adminleri tarafından çözülmeye çalışılacak, çözülemeyen konular bu kişiler vasıtasıyla https://yazilimdestek.saglik.gov.tr ,sistemi üzerinden AŞILA projesi seçilerek iletilecektir.

6. Yazılım ile ilgili tüm güncellemeler https://mobilmarket.saglik.gov.tr adresi üzerinden duyurular ise https://asila.saglik.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Bu adresler düzenli olarak takip edilmelidir.